10. klasse - er du med?

Vores 10. klasse består af en stor gruppe elever, der kommer fra vores egen 9.klasse, samt en mindre gruppe elever, der har ønsket at tage 10. klasse på RLS.

Vi siger nogle gange at 10. klasse er som at være på efterskole - og bo hjemme. Med andre ord går elvernen i 10. klasse for - ud over det faglige - at finde ud af hvem de er, sammen med andre.

Derfor tænker og planlægger vi også vores 10.klasses rejse til USA som en dannelsesrejse: Eleverne skal lære noget om sig selv, hinanden og verden. De rejser i godt 4 uger, og hovedaktivitetetn er, at de bor og går på High School i et lille lokalsamfund i North Carolina. Her laver de med de lokale unge et Utopiprojekt, der lærer dem om forskelle og ligheder i deres to forskellige kulturer.

Herudover laver 10. klasse en række tværfagligecprojekter indenfor overskrifterne "demokrati" og "Bæredygtighed", men de skal også lave projekter om, hvad der venter dem efter 10.klasse.

De almindelige skolefag i dansk, matematik og engelsk afsluttes med Folkeskolens Udvidede Afgangsprøve.